لیقوان یکی از کهنترین روستاهای اذر بایجان شرقی ودر ۳۶ کیلومتری جنوب شهر تبریز و شمال کوههای سربه فلک کشیده سهند و در کنار رودخانه مهران رود واقع شده است. جاده ارتباطی لیقوان تبریز از مسیر دروازه تهران شهر تبریز شروع شده و بعداز گذر از شهر باسمنج و روستاههای هروی(هربی) بیروق (بره) به روستای لیقوان می رسد.این روستا با داشتن اثار تاریخی مربوط به دوران پس از میلاد و اوایل اسلام قدمت این روستا را به اثبات می رساند. تا امروز نام این دهکده چندین بار تعغیر یافته است درگذشته نام این دهکده معروف به وان بوده که به مرور زمان و تعغیر لهجه ها به لوان و بعدها به لیقوان تعغیر یافته است.این روستا با جمعیت بیش ازهزار خانوار که اکثریت مردم ان به دامداری و کشاورزی مشغول هستند که با رونق گرفتن بخش دامداری و توزیع فراورده های لبنیاتی در کشور یکی از با رونق ترین و معروف ترین روستا های اذربایجان شرقی است.در لیقـــــــوان اب و هوای سرد زمستانی و معتدل تابستانی را دارا می باشد. روستای لیقوان از جنوب غربی با روستای سفیده خوان(اسپره خون) و از شمال با روستا ی بیروق و از شرق به متنق ایرنق واز جنوب به رشته کوههای سهند و روستای سهند اوا منتهی می شود.

فلسفه نامگذاری روستای لیقوان
روستای تاریخی لیقوان که درزبان محلّی «لوان» یا «لیوان» (به معنای آب های گرم که از دامنه سهند و از آثار آتشفشانی جاری می شود) می گویند، به استناد شواهد تاریخی، سکونت در لیقوان قدمتی دیرینه دارد و این روستا ازمجموعه دره های سهند که همیشه آب های گرم آن جاری بوده شکل گرفته است. دره سبز لیقوان با آب و هوای کوهستانی و خنک و چشمه های آب گرم معروفی که دارد، مهم ترین بهانه ای است که باعث شده به این منطقه لقب دره بهشت داده شود.
مختصری از تاریخ روستای لیقوانی
اگر بخواهیم مختصری از تاریخ روستای لیقوان در تبریز بگوییم، اینطور بیان می شود که مهمترین واقعه ای که در این روستا رخ داده مربوط به دوره معاصر و حمله افراد حزب دموکرات آذربایجان در سال ۱۳۲۴ بوده است. که این حمله منجر به قبل ارباب این روستا حاج احتشام لیقوانی از بزرگترین مالکان آذربایجان در دوره فئودال بود و سران فرقه دموکرات در تبریز تصمیم میگیرندمبارزه علیه فئودالهای آذربایجان و ریشه کن کردن حاکمیت اربابی را از لیقوان شروع کنند.
صنایع دستی
با توجه به این که این منطقه روستایی محسوب می شود پس یکی از مشاغل اهالی آن تولید صنایع دستی مخصوص خودشان است، از جمله محصولاتی که زنان و مردان این منطقه با دست های خودشان تولید می کنند عبارت از ظروف سفالین (معروف به لیقوان قابی)، لباس های نمدی مردانه (شال پالتار)، لباس های چین دار و مخمل زنانه (یل تومان)،لباس های محلی زنانه(کوینح)، جوراب های پشمی زنانه، جوراب های پشمی مردانه، چاروق، جلیقه و شال و کلاه نمدی، قالی و قالیچه، فرش و تابلو فرش های نفیس، جاجیم و گلیم هستند.
غذاهای محلی
پیشنهاد می کنیم زمانی که به سمت روستای لیقوان در تبریزی رفتید از غذاهای محلی این روستا حتما امتحان کنید، از جمله غذاهای محلی که در روستا می توانید میل کنید عبارت از دیزی یا آبگوشت مخصوص لیقوان(پیتی)، یارما شورباسی، اوماج آشی و قورما است.
محصولات کشاورزی و لنبی
از جمله محصولات کشاورزی و لبنی که در روستای لیقوان در تبریز تهیه و تولید می شود عبارتند از گردو، سیب،گلابی، سیب زمینی، نخود، جو، گندم، شیر، سرشیر، کره، ماست، خامه، دوغ، کشک، روغن حیوانی ، روغن زرد،عسل و پنیر لیقوان می باشد.
سلام
حیفم امد نظر نداده برم ما پارسال قبل کرونا امدیم مردمی مهمان نواز و به معنی واقعی بهشته انشالله ک قسمت بشه بازم بیایم
سلام
شما لطف دارین امدید در خدمتیم